(DIY)HOME

KAUNISTA (EKO)PAKETOINTIA

Minulla on eräs vanhempi sukulainen, hyvin elegantti, mutta samaan aikaan todella luonnonläheinen. Lapsuuden jouluina pistin merkille, että hän otti lahjoistaan kääreet säilöön. Kyllä meilläkin kotona jemmattiin lahjapussukat usiokäytöön, mutta lahjapaperit heitettiin surutta roskiin. Myöhemmin olen huomannut tavan olevan varsin yleinen kyseisen ikäluokan edustajilla. Varsinaisen oivalluksen tein, kun huomasin, että kyseisen henkilön antamat lahjat ovat miltein poikkeuksetta kauneimmissa paketeissa. Ja niinhän se on, että paketointi on puoli lahjaa!

 

Mutta onhan se kieltämättä hullunkurista toimintaa, että tuotamme yhden päivän vuoksi valtavat määrät jätettä. Ja vaikka monet luulevat toisin, painomustetta sekä tarroja sisältävät paperit eivät kuulu paperinkeräykseen, vaan sekajätteeseen.

 

Ekologisen elämäntavan ei kuitenkaan tarvitse olla synonyymi askeettisuudelle. Lahjan paketoimisessa on vain mielikuvitus rajana. Sitä voi käyttää esimerkiksi: kierrätettyä lahjapaperia, voimapaperia, tapetinjämiä, kangasta, lehdensivuja, pakkauksissa olleita silkkipapereita ja minkätahansa lasi-, metallipurkin tai pahvilaatikon voi koristella juhlakuntoon. Rekvisiittana voi käyttää vaikkapa käpyjä, kuivattuja kasveja, pakkauksista tulleita naruja, vaatteista leikattuja henkarilenksuja, vanhoja postikortteja, villalankojen jämistä tehtyjä tupsuja, kuusen oksia…. Uskallankin väittää, että vaivannäkö palkitsee niin sinua, saajaa kuin luontoakin.

 

Kuvan paketti: kääritty säilöttyyn kukkakääreeseen, juuttinaru hajonneesta joulukoristeesta, kuivuneet kasvit kukkakimpusta.

 

Huomasitteko, että Maitokahvimedian somekanavissa on avattu ensimmäinen luukku adventtikalenteristamme. Osallistu leikkimieliseen kilpailuumme ja äänestä mieleisintä pakettia, kaikkien vastanneiden kesken arvomme lajitelman LuKlabelin paketointitarvikkeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *