AJATUSLEIKKINÄ MAALLEMUUTTO

AJATUSLEIKKINÄ MAALLEMUUTTO
1. Kysymys: TYÖMATKA
Mieheni kävisi ainakin alkuun Helsingissä töissä. Siihen menisi aikaa, rahaa ja se olisi rankkaakin. Ekologinen minä tuskailisi bensan kulutusta. Ratkaisu voisi olla sähköauto, kimppakyytejä tuskin olisi tarjolla kolmen aikaa aamuyöstä… Jossain vaiheessa voisi miettiä työpaikkaa lähempää tai jopa mahdollisesti omaa yritystä, josta lennokkaita ideanraakileita on yön pikkutunneilla tullut ideoitua.
2. Kysymys: ASUNTO
Ei taida olla sellaista pankkia, joka myöntäisi asuntolainan opiskelevalle kotiäidille. Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi vuokra-asuminen. Siinä olisi sekin hyvä puoli, että mikäli sopeutuminen kävisi ylivoimaiseksi, voisi kerätä maallisen omaisuutensa kasaan, napata lapset kantoon ja siirtää vuokran maksun lähtökulmille. Tosin pikaisella googlaamisella löysin kaksi vuokrattavana olevaa taloa, toinen oli mökki ja toisen sijainti ei mieltä lämmittänyt…
3. Kysymys: TUKIVERKOSTO
Aikalailla kaikki sukulaisemme, kuin myös ystävämme, asuvat pääkaupunkiseudulla. Jo Helsingissä asuessa olen varsin kiinni lapsissani, maalle muuttaessa luopuisin kaikesta avusta. Toinen pohdintaa aiheuttava asia on subjektiivisen hoidon laita, sillä mahdollisen muuton myötä äärimmäisen sosiaalinen esikoiseni tarvitsisi uusia ystävyyssuhteita sopeutuakseen muutokseen.
4.  Kysymys: OSTOSMAHDOLLISUUDET
Meidän kulutustottumuksilla ja tulotasolla pelkkä lähikaupan käyttö veisi liian suuren lohkon kuukausittaisista varoistamme. Lidl ja S-market yms. löytyvät lähimmillään 21 kilometrin päästä Loviisasta. Hypermarketteja ei ole. Vaateostoksien perässä tulisi reissata pääkaupunkiseudulle tai tilata netistä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *