EKOSYNTTÄRIT SUUNNITTEILLA

EKOSYNTTÄRIT SUUNNITTEILLA

 

Vaikka olenkin jonkinsortin ”ekoihminen”, rakastan juhlien järjestämistä. Tosin sen verta innostus on laantunut, että viime vuotiset tuplasynttärit saavat jatkoa triplasynttäreinä. Pakko se on myöntää, että kolmet syntymäpäivät kahden kuukauden sisällä ylittää tässä elämäntilanteessa voimavarani. Joten niin kauan, kun lapsille kelpaa yhteiskekkerit, tullaan niitä viettämään. Tämän vuoden teemaksi valikoitui sirkus. Juhlahumu tulee tapahtumaan kodin ulkopuolella, ekologista elämäntapaamme vaalien.

 

Vinkkejä ekosynttäreihin:

 

  • Kierrätyskoristeet / askartelut

 

Aiempina vuosina olemme juhlineet jälkikasvuamme niin perinteiseen tapaan kuin myös tietysti Frozen-teemalla. Frozen-bileisiin leikkasin paperista lumihíutaleita ja vaikka kuvissa ei näy, väleissä roikkui pahvipakkauksesta leikatut muutamat Olafit ja Swenit. Mies sai töistä lainaksi lavastevalot ja tunnelma olikin valmis. Frozenit tanssivat luonnollisesti myös siskoni sekä äitipuoleni taiteilemassa kakussa.

 

Perinteisiä 3-v kemuja puolestaan juhlittiin hyvinkin ekohenkisissä koristeissa. Leikkasin ilmaislehdestä viirin sekä askartelin väleihin balleriina-mekkoja. Kaikki materiaalit olivat ”roskaa.” Lisäksi taiteilin lapsivieraille nitojalla ”prinsessapäähineitä” vanhoista lahjapusseista, kuminauhasta, vaatteiden henkarilenksuista sekä tekstiilijätteestä.

 

  • Oikeat astiat kertakäyttöisten sijaan

 

En liiemmin pidä kertakäyttöisistä asioista, astiat eivät ole poikkeus. Perintöposliinit riittävät 50-hengen kekkereihimme, kun ei ole liian tarkka yhtenäisestä teemasta. Ne myös pesee surutta koneessa pari kertaa vuodessa.

 

 

  • Sähköiset kutsut

 

Sukulaiset ja ystävät saavat joka vuosi kutsunsa fb-ryhmän kautta. Facebookkia käyttämättömät kutsumme puhelimitse. Ainoastaan päiväkotikaverit  kutsutaan paperisilla kutsuilla.

 

 

  • Aineettomat lahjat

 

Siinä onnekkaassa asemassa, jossa lapseni saavat elää, ei heiltä mitään materiaalista puutu. Ja koska asumisemme neliöt ovat rajalliset. On myös materiaaliton muistaminen tervetullut ilmiö. En tietenkään kiellä lapsiani toivomasta, enkä päätä muiden antamista lahjoista. Mutta olen onnellinen,  lasten tädin perinteestä viedä sisarustensa lapset lahjana Disney on ice-näytökseen sekä tyttäreni vaarin päätöksestä rahoittaa lapsenlapsensa toivoman luistelukoulun. Antoisia ja elämyksellisiä asioita, vaikkei revittävään pakettiin mahdukkaan.

 

Vinkkejä aineettomiin lahjoihin:
  • nukketeatteri (n.10e/lippu)
  • sisäleikkipuiston-sisäänpääsyjä
  • anna aikaa vie: elokuviin, seikkailupuistoon, uimaan (alle 7v, 0€), eläinpuistoon, retkelle….. mitä ikinä keksitkään.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *