IHMEAINE: MARSEILLE-SAIPPUA

IHMEAINE: MARSEILLE-SAIPPUA

Aito Marseille-saippua valmistetaan kasviöljyistä (useimmiten kaiketi oliiviöljystä sekä koprasta), se ei sisällä väriaineita, hajusteita, petrokemian aineita saatika parabeeneja. Se on hypoallerginen ja 28 tunnissa biohajoava. Vaikka marketeista tuttua Le chat-saippuaa mainostetaan luonnollisena ja aitona Marseille-saippuana. Se ei sitä ole, sillä se sisältää mm. vesistöjä kuormittavia fosfonaatteja sekä talia. Aito Marseille-saippua ei sisällä eläinperäisiä aineita. Perinteinen Marseille-saippua soveltuu myös henkilökohtaisen hygienian hoitoon, toisin kuin Le chat-”kissasaippua.”

 

Öljypohjainen joidenkin ihotautilääkärienkin suosittelema saippua on oikea kotitalouksien ihmeaine! Sillä pesee ihmiskehon iästä riippumatta päästä varpaisiin, lemmikit, nahkatuotteet, kodin, astiat ja jopa pyykit. Ja vieläpä taloudellisesti, esimerkiksi ostamani Emma Noel-pala maksoi Ruohonjuuressa 3,90€.

 

… Ja sitten ne omat kokemukset…

 

IHONHOITO: Kokeiltuani Marseille-saippuaa niin suihkusaippuana keholle, käsisaippuana kuin myös puhdistusaineena kasvoille, en usko enää tuotteesta luopuvani. Puhdistusteho riittää itselläni myös meikinpoistoon eikä tuote kuivata. Olenkin luopunut kosteusvoiteista (kasvoja sekä jalkoja lukuunottamatta) sillä ihoni ei niitä näytä kaipaavan. Heti pesun jälkeen iho tuntuu hetkellisesti kuivalta, mutta tunne menee nopeasti ohi.

 

HIUKSET: Oliiviöljysaippua hiustenhoidossa ei vakuuttanut. Hiuksista tuli kyllä kuohkeat, mutta öljyiset. Tai no, saatoin käyttää tuotetta väärin ja aivan liian vähän aikaakin… Pesin hiukset juuresta vaahdotetulla saippualla kertaalleen, kuten tavallisella shampoolla tehdään. Saippuaa olisi kaiketi pitänyt hieroa koko hiuspituuteen, ehkäpä useampaan otteeseenkin. Samalla olisi täytynyt myös vaahdottaa niska sekä mahdollisesti käyttää hiushuuhdetta. Joillakin totuttelu palasaippuoihin kestää viikkoja. Käsitelty hius saattaa myös ”varastoida” saippuaa huokoisuutensa vuoksi. Saatan kuitenkin antaa tälle vielä joskus uuden mahdollisuuden.

 

YLEISPESUAINE: Kiehautin kattilassa vettä, raastoin osan saippuaa, sekoitin ja pullotin. Pulloversiota käytän lähinnä kylpyhuoneessa ja suihkepullossa olevaa keittiössä ja muualla. Lattiamme puhdistuvat (kylpyhuonetta lukuunottamatta) pelkällä vedellä kiitos höyrypesurin. Samalla menetelmällä valmistuu myös nestemäinen saippua pumppupulloon.

 

NAHKATUOTTEET: Itselleni oli uusi tieto, että Marseille-saippua on oikeaoppinen puhdistusaine nahkatuotteisiin. Ja itseasiassa aivan loistotuote onkin terveisin kolmilapsisen talouden valkoinen nahkasohva.

 

PYYKIT: Pyykinpesuaineen taikoo kuulema muutoin samoin kuin yleispuhdistusaineen, mutta soodaa lisäten. Jotkut käyttävät ainetta suoraan pesukoneen rumpuun pesupallossa, pesten liinavaatteita alhaisemman pesun jälkeen vielä 90-asteessa. En tiedä voiko tuote silti tukkia koneen putkia tai jotain vastaavaa. Itse en ole kokeillut muuhun kuin nyrkkipyykkiin (ilman soodaa) ja siihen se toimii hyvin. Marseillesaippualla poistaa myös tahrat (kerran kokeilin ja toimi.)

 

ASTIAT: Meillä tiskit hoitaa lähinnä kone, mutta kokeilin ”yleispuhdistusainetta” kakkukupuun sekä pariin puukapustaan ja kyllä nuo puhdistuivat. Epäilen kuitenkin jatkavani jonkun ekokäsitiskiaineen asiakkaana helppouden vuoksi.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *