KAUNISTA (EKO)PAKETOINTIA

KAUNISTA (EKO)PAKETOINTIA

Minulla on eräs vanhempi sukulainen, hyvin elegantti, mutta samaan aikaan todella luonnonläheinen. Lapsuuden jouluina pistin merkille, että hän otti lahjoistaan kääreet säilöön. Kyllä meilläkin kotona jemmattiin lahjapussukat usiokäytöön, mutta lahjapaperit heitettiin surutta roskiin. Myöhemmin olen huomannut tavan olevan varsin yleinen kyseisen ikäluokan edustajilla. Varsinaisen oivalluksen tein, kun huomasin, että kyseisen henkilön antamat lahjat ovat miltein poikkeuksetta kauneimmissa paketeissa. Ja niinhän se on, että paketointi on puoli lahjaa!

 

Mutta onhan se kieltämättä hullunkurista toimintaa, että tuotamme yhden päivän vuoksi valtavat määrät jätettä. Ja vaikka monet luulevat toisin, painomustetta sekä tarroja sisältävät paperit eivät kuulu paperinkeräykseen, vaan sekajätteeseen.

 

Ekologisen elämäntavan ei kuitenkaan tarvitse olla synonyymi askeettisuudelle. Lahjan paketoimisessa on vain mielikuvitus rajana. Sitä voi käyttää esimerkiksi: kierrätettyä lahjapaperia, voimapaperia, tapetinjämiä, kangasta, lehdensivuja, pakkauksissa olleita silkkipapereita ja minkätahansa lasi-, metallipurkin tai pahvilaatikon voi koristella juhlakuntoon. Rekvisiittana voi käyttää vaikkapa käpyjä, kuivattuja kasveja, pakkauksista tulleita naruja, vaatteista leikattuja henkarilenksuja, vanhoja postikortteja, villalankojen jämistä tehtyjä tupsuja, kuusen oksia…. Uskallankin väittää, että vaivannäkö palkitsee niin sinua, saajaa kuin luontoakin.

 

Kuvan paketti: kääritty säilöttyyn kukkakääreeseen, juuttinaru hajonneesta joulukoristeesta, kuivuneet kasvit kukkakimpusta.

 

Huomasitteko, että Maitokahvimedian somekanavissa on avattu ensimmäinen luukku adventtikalenteristamme. Osallistu leikkimieliseen kilpailuumme ja äänestä mieleisintä pakettia, kaikkien vastanneiden kesken arvomme lajitelman LuKlabelin paketointitarvikkeita.2 thoughts on “KAUNISTA (EKO)PAKETOINTIA”

  • Paras keino omalla kohdalla koskaa on ollut unohtaa lahjapaperi kokonaan (vihaan paketointia) 😀 Käytän aina lahjakasseja ja laatikoita, sillä ne voi uusio käyttää helposti sekä itse, että lahjansaaja.

    Monet antaa lahjapaperissa lahjoja ja se harmittaa, koska itse en saa paketteja auki repeämättä varsinkin kun aina pitää laittaa sitä teippiä. Meillä menee siis paperit huoletta roskiin, mutta olen monta kertaa sanonut etten tarvitse paperia/lahjan voi pakata huiviin/tyynyliinaan/sanomalehteen yms. Jos ei halua ostaa laatikoita/kasseja. Itse en ostanut tänä vuonna säkkejä, koska koerrätän aina samoja perheenjäsenten kesken 🙂 kauneimmat laaatikot säästän itselläni koru/tavara rasioina ja niin myös monet ystväni jotka saavat laatikon. Laatikot myös maksavat n. 1-2e halvimmillaan eli ostan jo siitä syystä että säästän aikaa paketoimisurakalta 😀

    • Kuulostaa kovin tutulta.:) Meillä myös kiertää lahjapussit ja laatikot seuraaviin kekkereihin. Tosin pienille lapsille haluan suvaita ”repimisen ilon”, muistan kuinka kivaa oli lapsena avata paketteja. Siksi paketoin heille mahdollisimman pitkälle kierrätyspapereihin ja sitähän riittää kun käyttää mielikuvitusta…. On kukkakääreitä, mainitsemaasi sanomalehteä, pakkausmateriaalia jonka elinkaarta voisi pidentää… Mutta oikeassa olet, ettei kierrättämiselläkään aina kovin pitkää penniä säästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *