KESÄ

KESÄ

 

Alun perin meillä ei ollut sen kummempia suunnitelmia tälle kesälle. Mitä nyt budjetilla piti elää ja lentoja mukavuussyistä lapsiperheenä välttää. Siitä huolimatta, olemme viettäneet ikimuistoista kesää.

Yksi oman mielenterveyteni pelastaja on ollut keskittyä myös siihen omaan napaan. Paremmin tuntevat tietävät, kuinka lasten ehdoilla olen kuluneet viisi vuotta elänyt ja kyllähän se nyt kaikkien tiedossa on, että pelkkänä äitinä eläminen on äärimmäisen kuluttavaa. Naisellakin on muita rooleja kuin äiti. Vaikka se äitiys äärettömän suurta onkin.

Näin ollen olen repinyt omaa aikaa sieltä täältä. Istunut iltaa rantakalliolla kaverin kanssa pikkutunneille saakka ja kun mahdollisuus kerran tarjoutui, karannut miehen kanssa kaksin Etelä-Eurooppaan (siitä lisää toisella kertaa.) Opetellut sitä kuuluisaa tervettä itsekkyyttä, sitä ettei ihan kaikessa ja aina tarvitse lapsen olla edellä.

Lasten kanssa ”isompi” (rahakkaampi) reissu tehtiin Turkuun. Jossa tuli vierailtua keskiajan markkinoilla, Turun linnassa ja Muumimaailmassa. Ateenan reissun ajan lapsoset viettivät erilaista ja antoisaa aikaa isovanhemmilla ja nyt loppukesä lomaillaan budjetilla.

Mikä ei tuota ainakaan täällä pääkaupunkiseudulla vaikeuksia. Olemme nauttineet niin Lintsin ilmaislaitteista (näin pienille lapsille täysin riittävät), rantavesistä (ennen sinilevää), leikkipuistoista, kesähäistä, kaveritapaamisista, Lasten kaupungista (Helsingin kaupunginmuseo), Kumpulan maauimalasta (aikuinen 4,5€), pyörälenkistä Viikin lehmiä ihmettelemään, Korkeasaaresta (maksullinen), piknikeistä kuin myös pihaleikeistä grillatessa.

Ja vielä olisi tarkoitus käydä kesäteatterissa (muutama kymppi), Barbie-näyttelyssä (aikuinen n.10€), kotieläintilalla, jokunen kerta siellä lintsillä, parilla luontoretkellä, lasten toiveesta toisella fikkarireissulla Suomenlinnassa sekä mahdollisesti telttailemassa. Sekä tietysti viettää aikataulutonta yhteiseloa. Marjoja, uimista, leikkejä ja ihmettelyä. Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *