LASTENI SUUSTA

LASTENI SUUSTA

mademoiselle camomilla

lasten hauskoja lausahduksia

 

Lasten kanssa tekemisissä olevat tietävät varmasti kuinka hupaisia juttuja heiltä joskus kuulee. Ikävä kyllä jutut unohtuvat äkkiä ja siksi olen alkanut poimimaan niitä ylös. Huvittaviin heittoihin, kun on hauska joku päivä tulevaisuudessakin palata.

 

Näkemyksiä koronasta ja apinoista

 

3-vuotias spontaanisti suurilla kirkkailla silmillään: ”Oikeesti äiti. Ihmiset ovat syöneet niin paljon eläimiä, siksi tuli tämä koronavirus. Mutta ei hätää, niitä (eläimiä) riittää vielä.”

 

7-vuotiasta muistutettiin käsienpesun tärkeydestä. 3-vuotias toteaa: ”Ne vanhat pöpöt olivat kilttejä. Miten uudet pöpöt kuolettivat ne vanhat isi?”

 

Maassa lojuu tummuneet banaanin kuoret.

5-vuotias: ”Äiti, onko täällä ollut apina?”

Minä: ” Tämä apina on ollut ihminen, Suomessa ei elä luonnossa apinoita.”

5-vuotias: ”Eläähän. Hautausmaalla.” (Viikko pari takaperin olimme keskustelleet hautausmaalla havaitusta pöllöstä.)

 

Toimeen tarttumista

 

Eräänä iltana vastikään löysin lapseni ehjän neuleen roskasangosta. Kysyn asiasta perheeltäni. 3-vuotias vastaa: ”Koska se kutittaa.” (Paita on erehdytty laittamaan kerran puoli vuotta aiemmin päälle ilman aluspaitaa. Tämän jälkeen kutinaongelma on ratkaistu onnistuneesti pitkähihaisella aluspaidalla.)

 

Ne vähemmän empaattiset leikit

 

5-vuotias ja 3-vuotias leikkivät sohvan selkänojalla olevansa tulivuoren huipulla. He tiputtavat pehmolelun. 5-vuotias: ”Tämä tyttö tippui tulivuoreen, nostetaan se ylös. ” Pehmonalle hinataan hyppynarulla kaulaan kiinnitettynä ylös. ”Ai se on kuollut, heitetään se takaisin.”Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *