MINIKODIN OLOHUONE

MINIKODIN OLOHUONE

vinkit pienen olohuoneen sisustamiseen

kirjahylly

mademoiselle camomilla

pieni koti

sisustusblogi

kompakti koti

olohuoneen sisustaminen

 

Asutamme varsinaista tilaihmettä. 67 neliöistä neliötä. Vaikka asunto tuntui alusta alkaen meille sopivalta, kieltämättä neliömäärä mietitytti. Asetuttuamme kodiksi, ei tila tuonut enää minkäänmoista murhetta. Toki ilmavuuden tuntu vaati kalusteiden uusimista. Vanhasta olohuoneesta mukaan valikoitui sohva, taulu, tv ja nojatuoli.

Pieneen tilaan on suositeltavaa valita siroja sekä keveitä kalusteita, kuten tuo ruusukultainen pöytä. Vaaleat pinnat avartavat tilaa.  Taide lisää kiinnostavuutta. Takaseinällämme komeilee itselleni tärkeä, äitini perimä isomummoni veljen jäämistöstä oleva meriaiheinen taulu. Koko värimaailma on siitä lähtöisin. Kaapintakaosalle, joka luo seinän eteisen ja olohuoneen väliin, olen kaavaillut mielessäni pientä taulukollaasia.

Joskus olen kuullut sanottavan, etteivät kasvit pitäisi paikanvaihdoksista. Ja niin siinä kävi, että alkuvuosi vei mennessään useita kasvejamme. Kävimme tätä tarvetta vastikään täydentämässä. Pakko myöntää että vihreiden asukkiemme myötä ilma on tuntunut raikkaammalta. Tähän tilaan on valikoitunut: varjoviikuna, kultapalmu, muratti, aloevera, joku 94-vuotiaan isomummoni juurruttama kasvi sekä lasten kanssa istuttamamme appelsiinin/sitruunan siemenestä itänyt taimi. Istutimme kumpaistakin, vain toinen iti, emmekä tietenkään muistaneet merkitä kumpi oli kumpi.

Halusin ehdottomasti kotiimme kodikkuutta ja luonnollisuutta. Kodikkuutta tuo ainakin juuri eteisen kaapin päähän sopiva Ikean kirjahylly. Hyllyn ilmeestä saa astetta seesteisemmän lajittelemalla kirjat värijärjestykseen. Luonnollisuutta tilaan tuo viherkasvien lisäksi pampaheinät, koriruukut sekä tämä Ikean suosittu valaisin. Harvemmin löydän mielenkiintoisia valaisimia Ikeasta, mutta mielestäni tämä yksilö toimii hyvin erilaisissa tiloissa. Itseasiassa tämä oli esine, josta lähti koko kodin sisustuksen punainen lanka.

Kuvissa ei näy, mutta kaapin ylle on tarkoitus hommata pari suurta koria tai laatikkoa, johon saa harrastetavaroita kätkettyä silmiltä. Seinään kiinnitetyn television alla makaa tämä Ikean senkki. Sen somistaminen on vielä puolitiessään, mutta muutoin tuo mööbeli on mitoiltaan aivan ihanteellinen tarkoitukseensa.

Matto on makuuni turhan vihreä. Päädyimme siihen eräällä Ikea reissulla sen helppohoitoisuuden ja huokean hinnan vuoksi. Olin elänyt vuosia erilaisten nukkamattojen tai vaihtoehtoisesti ohuiden puuvillamattojen kanssa. En pitänyt lapsiperhearjessa kummastakaan. Nukkamaton pesu on aina oma projektinsa ja se imee sisäänsä jokikisen leivänmurun, barbinkengän ja pikkulegon. Ohut puuvillamatto hyörii ja pyörii sekä imeytyy imurin kitaan. Siksi siis tämä vaihtoehto nyt tähän hätään.

Seuraava kotijuttu tulee olemaan pitkään työnalla ollut  parvekkeemme. Oikein kaunista äitienpäivää!Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *