OLEN VALMIS MUUTTAMAAN TÄNNE!

OLEN VALMIS MUUTTAMAAN TÄNNE!

Vietin ensimmäisen vapaaehtoispäiväni tänään Koko Kylän Työhuoneella, lyhyesti KKT:lla. KKT on vapaasti käytettävissä oleva maksuton tila, jossa kyläläiset (niin aikuiset kuin lapsetkin) voivat oleskella, työskennellä, osallistua kielikurssille, juoda kahvit tai vaikkapa ommella. Tilassa järjestetään myös muun muuassa kulttuuri-iltamia. Esimerkiksi Ranska-iltana askarreltiin Eifel-torneja, kuunneltiin ranskalaista musiikkia, nautittiin ranskalaista ruokaa sekä kaivettiin kaapeista esille kaikki ranskalainen hajuvesistä lähtien.

 

Osoitetietona pelkkä Lukkarinpolku, aiheutti itsessäni pientä epävarmuutta aamulla, mutta kiitos navigaattorin löysin itseni kymmeneksi sympaattiselle kirjastorakennukselle, jonka yhteydessä retrosisusteinen työhuone sijaitsee.

 

 

Hyvin pian jouduin karistamaan ennakkoluuloni ”sisäänpäin lämpiävästä kylästä”. Kylästä, joissa on meidän ja teidän porukat. Kylästä, josta uudet tulokkaat kiusataan ulos. Kylästä jossa ulkomaalainen, etenkin muslimi, on kirosana. Sillä tässä kylässä on vähän ihmisiä, mutta monia kultuureja.

Päiväni koostui ideoinnista sekä keskustelusta ventovieraiden kanssa. Ja sanottaisiinko etten ole koskaan ollut mikään kala vedessä tuiki tuntemattomien keskuudessa. Suomalaisethan eivät ole ”small talkista” tunnettua kansaa, etenkään helsinkiläiset. Mutta tiedättekö mitä? Tänään oli päivä jolloin ei ollut tarvetta katsoa kelloa eikä ajan loputtua tuntunut koti-ikävä. Minä voisin jäädä tänne.

 

 

Pyöreän pöydän ääressä istui vaihteleva joukko kahdesta seitsemään erilaisia persoonia. Mutta minkä pistin merkille, kaikki olivat todella avoimia. Aurinkoisia. Eräänlainen varautuneisuus, johon Helsingissä on tullut syntymästä saakka kasvettua, puuttui.

 

On vaikeaa muuntaa sanoiksi kaikkea tänään kokemaani, mutta päivän aikana opin, että elämä kyläyhteisössä voi olla monin tavoin rikasta ja antoisaa.

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *