PÄIVYSTYKSESSÄ LANDELLA

PÄIVYSTYKSESSÄ LANDELLA

Kuunneltuamme useamman yön vauvan raivon sävyttämiä aarioita, oli aika lähteä tarkistuttamaan korvakäytävien tilanne. Viikonpäivänä lauantai ei ole hyvä päivä sairastua täällä landella. Lapinjärvellä on kyllä oma terveysasema, mutta ilta- ja viikonloppupäivystyskseen on suunnattava Porvoon sairaalaan. Sinne on 35 kilometriä matkaa. Kotonamme päivystykseen ajaa kymmenessä minuutissa.

 

Sairaala vaikutti melkoisen ruuhkaiselta, hoidon tarpeessa olevia potilaita saapui jatkuvasti erilaisin saattuein. Päivystyksen potilaita hoiti yksi lääkäri. Korvatulehdus-diagnoosia odotimme parisen tuntia, mikä nyt ei ole mikään pitkä aika päivystyksessä Helsingissäkään.

 

Resepti ei kuitenkaan tulevaa yötä auta, sillä avoinna olevaa apteekkia ei ole. Lapinjärven apteekki palvelee arkisin 9-17. Porvoossa kaikkein pisimmällä aukioloajalla palveleva apteekki sulkee ovensa lauantaisin ilta kuudelta.

 

Tämä yö nukutaan toivottavasti särkylääkkeen voimin, huomenna haetaan helpotusta Loviisasta. Helsingissä Yliopiston Apteekki Mannerheimintie 96:ssa, palvelee vuorokauden ympäri.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *