PALASAIPPUAA VARTALOLLE JA HIUKSILLE

PALASAIPPUAA VARTALOLLE JA HIUKSILLE

pakkauksetonta hiusten hoitoa

lush hoitoaine

lush

* Yhteistyössä Lush.

Globaalit ympäristökriisit

Vaikka itse suosinkin pääasiassa luonnonkosmetiikkaa, oikeilla arvoilla moraalini sallii synteettistenkin tuotteiden suosittelun. Elämme ratkaisevia aikoja ja jokaisella kuluttajalla on vaikutuksensa, tahdomme sitä tai emme. Nykyihmisen toiminta saastuttaa sekä tuhoaa kokonaisia elinympäristöjä. Maailman metsissä palaa, niin tuotannon vuoksi, mutta myös ilmastonmuutoksen tuoman kuivuuden sekä lämmön seurauksena. Esimerkiksi Indonesiassa poltetaan metsää palmuöljyn takia. Palmuöljyä käytetään hyvin laajasti elintarvikkeista kosmetiikkaan. Palojen vuoksi paikalliset kärsivät myrkyllisistä kaasuista.

Muovia on merissä pian kaloja enemmän. Ja muovituotannon on ennustettu kasvavan. Usein kuulee, ettei meidän suomalaisten muovit meriin päädy. Mutta mikromuovi, jota on muun muuassa kosmetiikassa (muunakin kuin rakeina), ei siivilöidy täysin vedenpuhdistamoilla. Koska muovi ei myöskään maadu, vaan hajoaa aina pienemmäksi. Voisi kuvitella, ettei se häviä täysin polttamallakaan. Tätä luuloa en kyllä voi oikeaksi todistaa.

Muovittomuus

Tiesittekö että Lush uskoo vihreämpään huomiseen? Kaikki liikkeessä myytävät pakatut tuotteet (tuoretta käsintehtyä kosmetiikkaa), ovat pakattu kierrätettyihin ja kierrätettäviin pakkauksiin. Useimmat tuotteet ovat valmistettu kiinteiksi, jotta ne painaisivat kuljetuksessa vähemmän, eivätkä vaatisi kummoisempaa paketointia. Mikromuovittomuudessa brändi on ehdoton ja muovia muistuttavat kääreetkin ovat biohajoavaa selluloosaa. Lisää yrityksen arvoista voi lukea: täältä.

Vierailin kesällä Asematunnelin Lushissa. Asiakaspalvelusta on annettava pisteitä. Lapset saivat ihmetellä kylpykuulia sen ajan, jonka itse käytin tuotteisiin tutustumiseen. Sisustajana kiinnitin huomiota luonnollisesti myös sisustusratkaisuihin, jotka nekin ovat kotisivujen mukaan toteutettu kierrätystä suosien.

Eläinkokeettomuus ja palmuöljy

Lush vastustaa voimakkaasti eläinkokeita ja suurin osa tuotteista on vegaanisia, (osa tuotteista sisältää hunajaa tai lanoliinia.) Esimerkilliseen eläinkokeettomaan toimintaan voi tutustua: Lush ja elainkokeettomuus. Lisäksi Lush on aloittanut jo vuonna 2008 projektin poistaa palmuöljy raaka-aineistaan. Tie ei ole ollut helppo, mutta palmuöljyttömän saippuapohjan resepti on löytynyt.

 

Kokeiluun saamani tuotteet:

 

Kuiville ja katkeileville hiuksille tarkoitettu shampoo-pala. Ehdottomasti oma suosikkini testatuista tuotteista. Vaahtoutui mukavasti ja levittyi ongelmitta. Erittäin riittoisa sekä pesuteholtaan ”perusshampoon” tasoinen. Hiukset olivat pesun jäljiltä kuohkeat.

 

Kiinteähoitoaine ei ollut oma juttuni lainkaan. En saanut hankaamalla tuotetta hiuksiini tarpeeksi ilman, että operaatioon olisi kulunut ikuisuus. Varmasti oiva tuote lyhyempään (ja vähemmän vaativaan) kuontaloon. Lopulta kokeilin myös raastaa tuotetta lämpimään veteen, mikä auttoi leviävyyteen, muttei niinkään lopputulokseen. Luulen, ettei tuotteen hoitotaso riittänyt omalle hiuslaadulleni.

 

Toinen suosikkituotteeni. Vaaleille hiuksille suositeltu naamiotikkari. Sekoitetaan kupissa kiehuvaan veteen. Itselläni määrä riitti kahteen kertaan. Hoidon jälkeen hiukset tuntuivat ihanan pehmeiltä, värissä en kuitenkaan huomannut eroa suuntaan enkä toiseen.

 

Kuoriva saippua. Ihastuttava sitruunainen tuoksu, mutta itselleni turhan kuivattava vartalolle jatkuvasti levitettäväksi. Käsisaippuana mainio.

 

Aivan appelsiinin tuoksuinen. Kuin myös värinen, (värit tuotteisiin saadaan elintarvikeväreistä.) Hyvä kuorintatuote vartalolle, tosin lähtee murenemaan helposti kastuessaan, käsiteltävä siis varoen.

 

Palashampoo ja hiusten rasvoittuminen

Kuulemani mukaan monien hiuspohjat ovat vaatineet totuttelua luonnonkosmetiikan palashampoisiin vaihdettuaan. Mutta koska Lushin tuotteet eivät ole luonnonkosmetiikkaa, vaikkakin luontoa kunnioittava yritys onkin, uskallan suositella tuotteita heillekin, jotka eivät ole valmiita odottamaan rasvatukkana hiuspohjan sopeutumista.

 

PS. Tässä liikkeessä asiointi omin kangaskassein onnistunee varmasti ongelmitta.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *