PUHUTAANKO HIUKSISTA?

PUHUTAANKO HIUKSISTA?

VÄITE nro 1. Shampoo hoitaa hiuksen vaurioitunutta rakennetta.

Happivauriota, (jotka johtuvat mm. värjäyksestä, permanentista tai värinpoistosta), ei voi hoitaa kosmeettisin keinoin. Ainoa lääke rakennevaurioon on sakset. Vaurioituneille hiuksille tarkoitetut shampoot pinnoittavat hiukset, jolloin hiuksista saadaan tilapäisesti kiiltävät sekä takuttomat, jolloin ne luonnollisesti näyttävät paremmilta.

 

VÄITE nro 2. Shampoo pidentää värjäyksen kestoa.

Värin kestävyys riippuu värjäysmenetelmästä. Värin pysyvyyteen vaikuttavaa raaka-ainetta ei ole. Sävytettävissä shampoissa, kuten hopeashampoossa, väriä kirkastava vaikutelma luodaan väriaineilla.

 

VÄITE nro 3. Hiuksetkin tarvitsevat uv-suojan.

Hiuksissa ei ole eläviä soluja, kuten ihossa ja silmissä, jotka pitää suojata uv-säteilyltä. Hiusväri kuitenkin haalistuu auringossa, joten väriä suojatessa tulisi hiukset peittää päähineellä.

 

VÄITE nro 4. Tuuheuttavat shampoot

Tuuheuttava vaikutus saadaan jättämällä shampoon ainesosista hoitavat aineet pois, hiukset näyttävät tuuheammilta, kun ne hylkivät toisiaan.

 

VÄITE nro 5. Huono shampoo pilaa hiukset.

Shampoon vaikutus kestää seuraavaan pesuun, ei sen pidempää. Kuollutta keratiinia, mitä hiukset ovat, ei voi pesemällä pilata.

 

Lue lisää:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/08/markettishampoon-ja-kampaamotuotteen-hintaero-ei-selity-raaka-aineilla

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/08/jarkea-shampoo-ostoksille-7-kuplaa-joista-ei-kannata-maksaa

 

 

Läheisestä K-marketista kotiutin Urtekramin aloe vera shampoon sekä hoitoaineen. Hintaero ei ollut kummoinen perusaineisiin verrattuna, jotakuinkin 1-2 euroa suurempi. Urtekramin tuotteet ovat täysin luonollista alkuperää ja ne kantavat myös cosmos-sertifikaattia. Ne ovat myös osittain luomua, eläinkokeettomia sekä vegaanisia.

 

Nyt kuukauden verran tuotteita käytettyäni, sanoisin olevani niihin tyytyväinen. Shampoo pesee ja vaahtoutuu kuten ”perusshampoo.” Hoitoaine voisi olla tehokkaampi, mutta kun hiukset kampaa läpi suihkun jälkeen, ovat ne kuivuttuaan ihanan sileät. Lisäksi näiden tuotteiden ainesosaluettelo näyttää huomattavasti paremmalta kuin edes menneiden Elvitalien…

 

Shampoo // Ainesosat: vesi, kasviperäiset öljytuotteet, maissiglukoosisaippua, aloe vera*, glyseriini**, sitruunamelissa*- ja piparmintunlehtiuute*, makea appelsiiniöljy*, suola, polysakkaridit, hajuste (kasviuute), E-vitamiini. * = Luomu. ** = Valmistettu luomuraaka-aineista.


Hoitoaine // Ainesosat: vesi, aloe vera*, kasviperäiset emulgointiaineet, glyseriini**, lesitiini, sitruunaruohoöljy*, makea appelsiiniöljy*, magnoliankuoriuute, E-vitamiini. * = Luomu. ** = Valmistettu luomuraaka-aineista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *