#SLOWMORNING – HUUMORIA LAPSISTA

#SLOWMORNING – HUUMORIA LAPSISTA

Vanhemmuuden myötä kaupunkikiertelyt vaihtuvat ennen pitkään nettishoppailuun, bileillat Netfliksiin ja viikonloput arjen jatkeeksi. Mutta vaikka arki on yhtä ahertamista, eikä maanantai eroa sunnuntaista, elämä ei luista pitkään onnellisena ilman huumoria. Iloa voi löytää vaikka ja mistä, mutta myös näistä kolmesta kirjasta:

 

Mamma mojo

 

Miten sujuu äidiksi kasvaminen esikoisen saaneelta vintage-liikettä pyörittävältä naiselta, jonka mies rassaa autoja rallivarikoilla. Se selviää hulvattomasta Laura Paloheimon Mamma mojo-kirjasta.

 

”- Voi miten suloinen hän on! Mulla on kauhea vauvakuume! Sinä se olet yhtä söpö kuin isäsi! Timppa hei, olitko sä tuollainen pienenä? Taru sanoi ja tuuppasi Timppaa kylkeen, turhan tuttavallisesti jos minulta kysytään. Mutta minulta ei kysytty, seistä töllötin vain paikoillani sarongiin kietoutuneena kuin mikäkin turisti.

Timppa puristi kädessään olevaa paperia ja tuijotti meitä kahta saamatta sanaa suustaan.

– Ja toinen tulossa, Taru kujersi ja nyökkäsi vatsakumpuani kohti.” (Mamma mojo)

 

Tarhapäivä

 

Juuri nyt lukuvuorossa oleva Eve Hietamiehen kirjoittama Tarhapäivä on parhaillaan elokuvissa pyörivän Yösyötön (jota suosittelen myös) jatko-osa. Luettuja sivuja on vasta vajaa kolmasosa, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen romaani naurua kaipaavalle. Takakannesta käy ilmi, että jatko-osassa Antti Pasasen huollettavien lasten lukumäärä kohoaa yhdestä (synnytyssairaalan parkkipaikalla äidin hylkäämästä) Paavo-lapsesta kahteen.

 

”Olin istunut olohuoneen nojatuolissa ja tuijottanut auton turvakopassa nukkuvaa kuuden päivän ikäistä Paavoa, jonka lounas ei suostunut vastaamaan puhelimeen. Ennin puhelin hoki samaa. Kerta toisensa jälkeen.” (Tarhapäivä)

 

Huono äiti

 

Sari Helinin humoristinen Huono äiti (seuraavana lukulistallani) on vastaisku keskustelupalstojen sädekehän kiillotuksille.

 

”Lapsista tulee avioliiton keskipiste väistämättä. Mitä enemmän lapsia, sitä enemmän keskipisteitä, joista yksikään et ole sinä. Jos haluat pysyä onnellisesti naimisissa, ota lasten sijaan Rhodesian harjakoira tai lisko.” (Huono äiti)Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *