VAATETUUNAILUJA

VAATETUUNAILUJA

 

Olen kova tuunaamaan huonekaluja ja harvemmin sitä tulee sisustuksen vuoksi marssittua kauppaan hakemaan uutta. Ainakaan komeroihin kurkkaamatta. Omaankin aimo kulauksen sellaista ”diy-sisustajan” vikaa.

 

Vaatteita puolestaan olen opetellut tuunaamaan vasta aikuisiällä. Kun huoli maailmantilasta on lasten saannin myötä kasvanut, olen kokenut mieleiseksi rakentaa vaatevarastot todellisilla lempivaatteilla. Ekologisinta kuluttamistahan on ostaa tarpeeseen sekä käyttää itse tuote loppuun saakka.

 

Joskus sitä kuitenkin saattaa käydä huteja kriittisimmällekkin kuluttajalle. Esimerkiksi söpö nallepipo kulkeutui meille fb-kirpparilta ostamieni yöpukujen lisänä. Se ei kuitenkaan sellaisenaan vauvan päässä pysynyt, joten kudoin hattuun Novitan kierrätyspuuvillalangasta korvaläpät sekä virkkasin narut. Hattu toimi oikein hyvänä lämmikkeenä alkusyksyn viilenevässä ilmassa.

 

 

Vaikka kovasti haluaisinkin, en ole mikään kummoinen käsityöihminen. Enimmäkseen muokkaan vaatteita ihan vain nappeja vaihtamalla. Esimerkiksi tämä Burberryn mekko (alkuperäinen lookki alemmassa kuvassa) on jokusen vuoden vanha… Muistan tuon ”nappimuodin” lukioajoilta, enkä kyllä siitä pidä, jotenkin se antaa vanhentuneen mielikuvan. Siksi napsasin napit pois, silitin mekon ja siinä se on ajattomana odottamassa esikoisen kasvua.

 

Löytyykö sieltä lukijoista muita vaatteiden tuunaajia? Tai mahdollisesti jopa postauksia aiheesta? Mikäli löytyy ne saisi linkittää kommenttiosioon, luen enemmän kuin mielelläni aiheesta lisää.:)Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *