VAATE UUSIKSI

VAATE UUSIKSI

Vuonna 2016 lupauduin ostolakkoon. Tarkemmin sanottuna uusien vaatteiden ostolakkoon, johon ynnäsin kaiken muunkin turhan kuluttamisen, kuten sisustustuotteet. Vaatekaappimme päivittyminen oli kirpputorien, lahjoitusten (lähipiirissäni on tapana laittaa tarpeeton kiertoon), mutta myös kädentaitojen armoilla. Yksi lennokas ideanihan oli ruveta luomaan syrjäytetyistä vaatteistamme uusia. Idea tipahti taivaalta, kuin kananlento toivottomien ompelutaitojen vuoksi. Sain kuitenkin raivo-ompelemalla elvytettyä kolme vanhaa paitaani pikkuprinsessojeni pukimiksi.

 

Kauluspaidasta mekko

Otin hihoista napit talteen ja ompelin ne nappirivin jatkoksi. Sen jälkeen, kun olin ensin ommellut yhden toisen paidan napit väärälle puolelle ja sitten vielä oikeallekkin puolelle… Tasasin helmaa ja kavesin hihansuita. Irrotin niskalapun ja käänsin vaatteen toisin päin. En kokenut v-aukkoa ainakaan meidän kolmevuotiaan jutuksi. Poistetuista hihoista leikkasin suikaleet hihansuihin. Ompelin ne käsin koska ompelukoneestani olisi ollut enemmän hyötyä kaatopaikalla… Ei tuosta virheetöntä tullut, mutta kyllä se lapselle kelpasi.

 

Virittyneistä t-paidoista yöpaita

Ompelin parista kulahtaneesta t-paidastani nuoremmalle tyttärelleni yömekon. Kummankin paidan olin ostanut kirpparilta muutamalla kymmenellä sentillä. Ennen muodonmuutosta olivat paidat palvelleet vuosia, kunnes sitten venyivät ja vanuivat muodottomiksi. Uudessa kuosissa kankaiden elämä jatkui, kunnes mekko pieneksi jäätyään päätyi siivousrätiksi. Palkitseva lopputulos vaati yhden sunnuntai päivän sekä parit ärräpäät. Siitä huolimatta haluan edelleen oppia ompelemaan.

Legginssit mekoksi

Mekko on tehty tahriintuneiden legginssien lahkeesta. Siinä ainoa tikkaamani (takasauma) menee vähän vinksin vonksin, mutta kaiketi se silti leikkijöille kelpaa. Panta syntyi vahingossa solmitusta kangaskaistaleesta. Valmistin pienen setin vastaavia minivaatteita tytöille pukinkonttiin. Käsin, sillä saumurista ei ollut ystäväkseni.

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *