KÄSIMATKATAVAROILLA

KÄSIMATKATAVAROILLA

Saimme mieheni kanssa kaivatun mahdollisuuden pieneen irtiottoon lapsiperhearjesta ja bookkasimme itsemme viikon parin varoitusajalla viideksi päiväksi Etelä-Eurooppaan. Budjettimatkailijoina päätimme säästää ruumaan laitettavien matkalaukkujen (useamman kympin) lisähinnoissa, tyytymällä aikuista kohden sallittuihin 56cm x 45cm x 25cm max.8kg painaviin käsimatkatavaraksi luettuihin matkalaukkuihin (mitat ovat käyttämämme lentoyhtiön, lentoyhtiöissä eroja.)

 

Vaivatonta ja kevyttä matkustamista

Ensimmäistä kertaa vanhempina, näin aikuisten kesken matkatessa, reissaaminen vähäisemmällä tavaramäärällä on vapauttavaa. Eikä lennon laskeudettua tarvitse jäädä odottamaan saatika jännittämään, että olihan oma pakaasi oikealla lennolla. Myös matkakohteessa pukeutuminen sujuu mutkattomammin ilman asukriisejä, kun vaihtoehtoja ei ole.

 

 

 

Koneeseen sallitut tavarat ja kosmetiikka

Nestemäisiä tuotteita saa olla käsimatkatavaroissa enintään 100ml pakkauksissa, siten että kaikki purnukat mahtuvat yhteen litran minigrip-pussiin. Itselläni kosmetiikkaläträys on sen verta pientä, ettei tämän pitäisi tuottaa ongelmia. Omassa meikkipussissani: pikkuruisen kokoinen kasvovoide (jolla voi tarpeen tullen poistaa myös meikit), kuvasta poiketen Madaran cc-voide, kulmaväri, ripsari, deodorantti, Escadan testeri, matkakokoinen shampoo, hoitoaine ja aurinkovoide sekä huulipuna. Ei nestettä olevan, Dr-hauschkan aurinkopuuteri, joka taipuu myös luomiväriksi.) Hammastahna menee miehen laukkuun ja hiuslakan voi ostaa paikanpäältä. Tiesitkö että voit tarkistaa sallitut tuotteet Mitä mukaan lennolle-sivulta? Esimerkiksi (pienet, terä alle 6cm) sakset, sukkapuikot ja mm sheiveri ovat myös matkustamoon sallittuja tavaroita, vaikka usealla sivulla muuta väitetäänkin.

 

Fiksua pakkaamista

Sillä tila tosiaan on rajallinen, on pakattava viisaasti. Kohteemme lämpötilat ovat näillä näkymin vierailuaikanamme kolmenkympin paikkeilla, öisinkin reippaat parisenkymmentä. Kylmä tuskin tulee, joten kesävaatteet riittänevät.

Mukaan: 

1 x shortsit

2 x lyhyt hihainen paita

1 x pitkä hihainen paita

1 x polvipituinen hame

2 x mekko (toinen iltamenoihin)

1 x korkkarit (mahdollisiin iltamenoihin)

1 x bikinit varuiksi

1 x pikkulaukku

alusvaatteet

hiusharja

aurinkolasit

henkilökohtainen hygienia

kamera + laturi

suoristusrauta + hiusharja

kännykkä + laturi

 

 

Lentokoneeseen pukeudun kerrostetusti ja mukavasti. Jalkoihin vedän balleriinat, jotka sopivat jokaiseen mukaan valitsemaani asuun.

 

Vink vink!

Vaatteet kannattaa kuulema rullata viikkaamisen sijaan, näin säästyy rypyiltä.

 

”Kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan. Minä vain katselen niitä – ja kun lähden tieheni, ovat ne minulla päässäni. Minusta se on hauskempaa kuin matkalaukkujen raahaaminen.”

                                                                                                                                          -Nuuskamuikkunen

 

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *